FAQ

Hier vind je meest gestelde vragen over de campagne. Staat jouw vraag er niet bij, gebruik dan het contactformulier.

Waarom deze campagne?

Mensen met hiv ervaren nog te vaak negatieve reacties en discriminatie en praten daarom soms liever niet over hun hiv-status. Dit maakt leven en werken met hiv moeilijk. Ook mensen die nog niet weten dat ze hiv hebben, laten zich hierdoor niet testen uit angst voor het hiv-positief label. Deze campagne wil mensen stil laten staan bij hoe ze zelf over mensen met hiv denken. Hoe zit dat bij jou? Durf jij je eigen foto te uploaden en achter mensen met hiv te gaan staan?

Waarom #millionpositivefaces?

We zijn met deze campagne geïnspireerd door de doelstelling van de Verenigde Naties om een einde aan aids te maken: 100x100x100 (= 1 miljoen!). Dit houdt in dat 100% van de mensen met hiv ter wereld weten wat hun status is, iedereen met hiv toegang heeft tot hiv-behandeling en bij iedereen deze behandeling ook aanslaat. En er is nul stigma, er zijn nul doden als gevolg van aids en nul nieuwe hiv-infecties.

Vandaar #millionpositivefaces

Wat gebeurt er met mijn selfie?

Na het uploaden bepaal je zelf of en hoe je je selfie verder deelt via sociale media. Na uploaden zie je tijdelijk je selfie terug op de homepage van de website en in het overzicht van alle selfies. Selfies die voor 1 juli 2018 zijn opgeslagen via de website, gebruiken we in een megabanner tijdens de Wereld Aids Conferentie van 23 t/m 27 juli in de RAI in Amsterdam. De campagne loopt door tot eind 2018 en stopt op 1 januari 2019. Alle selfies worden dan vernietigd.